Disciplines

U kunt bij ons luchtgeweer en luchtpistool schieten op de 10m baan, hiervoor zijn 7 schietbanen beschikbaar.

Alle banen zijn voorzien van schijventransport.

Luchtpistool

Het luchtpistool werkend met samengeperste lucht of CO2 is een enkelschotswapen en ingericht voor het verschieten van 4,5 mm loden diabolokogeltjes. Het wapen moet passen in een rechthoekige doos met inwendige afmetingen van 420 x 200 x 50 mm. De toegestane richtmiddelen zijn keep/korrel. Het maximale gewicht is 1500 gram en de minimum trekkerdruk is 500 gram.

Geschoten wordt op de internationale wedstrijdschijf voor luchtpistool van 17x17cm. met ringen van 10 tot 1, waarbij de 10-ring 11,5 mm in diameter is, en de 1-ring 155,5 mm. De zwarte roos heeft een diameter van 59,5 mm.

De schiethouding is vrijstaand en het wapen wordt met 1 hand vastgehouden. De afstand tot de schijf is 10 meter. De schietdiscipline (K.N.S.A. Luchtpistool) bestaat voor heren uit 60 wedstrijdschoten in 1 uur en 45 minuten, inclusief vooraf een onbeperkt aantal proefschoten. Voor dames bestaat de wedstrijd uit 40 wedstrijdschoten in 1 uur en 15 minuten, inclusief vooraf een onbeperkt aantal proefschoten.

Luchtgeweer

Het luchtgeweer werkend met samengeperste lucht of CO2 is een enkelschotswapen en ingericht voor het verschieten van loden 4,5 mm diabolo-kogeltjes. De richtmiddelen zijn diopter en ringkorrel met korreltunnel. Het gewicht van het wapen met richtmiddelen is maximaal 5,5 kg en de totale lengte maximaal 850 mm. Optische richtmiddelen zoals richtkijkers zijn niet toegestaan.

Geschoten wordt op de internationale wedstrijdschijf voor luchtgeweer van 10x10 cm. met ringen van 10 tot 1, waarbij de 10-ring een diameter heeft van 0,5 mm (!) en de 1-ring 45,5 mm. De zwarte roos heeft een diameter van 30,5 mm.

De schiethouding is vrijstaand en de afstand is 10 meter. Junioren tot 14 jaar mogen opgelegd schieten, evenals veteranen vanaf 54 jaar. Dat wil zeggen dat zij het geweer op een standaard mogen leggen. Voor junioren vanaf 14 jaar en senioren geld dit niet. Het gebruik van een schiethandschoen is toegestaan. De schietdiscipline (K.N.S.A. nationaal onderdeel luchtgeweer) is voor heren 60 wedstrijdschoten inclusief vooraf een onbeperkt aantal proefschoten binnen 1 uur 45 minuten en voor dames 40 wedstrijdschoten inclusief vooraf een onbeperkt aantal proefschoten binnen 1 uur 15 minuten. Voor